7 Ekim 2017 Cumartesi

Bilişim teknolojisi günlük insan yaşamının bütünleşik bir parçasıdır. Bilgi önemli bir   işletme ve insan kaynağı olarak kabul edilirken, bu bilgiyi saklayan, işleyen ve iletişimini sağlayan da teknolojidir. İnsanlar bilişim teknolojisindeki gelişmelerden etkilenirler. Büyük ve küçük ölçekli işletmelerde işlerin yönetilmesi ve stratejilerin geliştirilmesinde kullanılan veri işleme, ofis otomasyonu, iletişim ve diğer elektro­nik teknolojide çok büyük değişimler olmaktadır. Geliştirilen yeni bilişim teknoloji­leri ile yöneticiler daha doğru kararlar vermekte ve zamanlarının büyük kısmını sa­yılara harcamak yerine onların yorumuna ayırabilmektedir.
Bütün dünyada teknolojinin gelişmesi ile birlikte eğitim alanındaki çalışma koşul­larıda değişmektedir. Eğiticiler bilgi teknolojisinin getirdiği avantajlardan en iyi şe­kilde yararlanmak istemektedirler. Eğitim alanındaki en son yenilikler bilişim tek­nolojisi ile daha kolay izlenerek uygulanabilmektedir. Yeni eğitim yöntemlerine, değişik yaklaşımlara ve eğitim ile ilgili farklı araştırma sonuçları gibi bilgilere daha kolay ulaşılabilmektedir.


1 Ekim 2017 Pazar

     Eğitim Toplum yaşayışında yer edinmek için edinilen bilgi, beceri ve anlayışlara denir. Bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir. İstenilen davranışı geliştirme süreci” olarak da anlatılabilir.    


     Öğrenme 

 Belli bir bilim dalında, belli bir konuda     bilgi ve beceri kazandırma, yetiştirme ve   geliştirme işi.    ,


     Öğretim     

 Kişiye, belli bir seviyeye ulaştıracak bilgileri öğretmek  işi.



Filmdeki 6 yaşındaki İshan öğrenme güçlülüğü olan bir çocuktur.. Hayal dünyası çok geniştir ve güzel resimler çizer fakat derslerine gelince durum biraz farklıdır. Harfleri ve sayıları algılamada problem yaşayan çevresinden hakaretler işiten bir çocuk.Sürekli işiyle ilgilenen bir baba ve çocuklara kendini  adamış bir anne.İlk başlarda ailesiyle iyi ilişkisi olan İshan derslerinin kötü olmasından dolayı arası açılır ve yatılı okula gönderilir.burada hocaların yanlış yaklaşımı yüzünden çocuk kendi köşesine çekilir.Yatılı okula yeni gelen öğretmen sayesinde hayatı değişir.Öğretmenin ilgisiyle İshan okuma yazma öğreniyor ve resim çizmeye tekrardan başlıyor.Herkesin dışladığı İshan herkesin gözdesi oluyor.
Babanın çocuğa karşı tutumu çok yanlış çocuğun hatasını anlamaya çalışmaktan çok şiddetle anlatmaya çalışıyor. Öğretmen in tutumu çok sert. Disleksi olan çocuk farkına varılmadığı için toplumda geri zekalı gözüyle görülüyor. Disleksinin yanında eğitim sisteminin çocukları ne kadar zorladığı açıkça gözleniyor. Disiplin öğrenmeyi getirmez.Çocuğa zorla bir şeyler öğretemez. Her çocuğun farklı yetenekleri ve öğrenme derecesi farklı bu yüzden karşılaştırma yapmanın yanlış olduğunu gördük bu filmde.
“Her Çocuk Özeldir” filmi eğitimde bireysel özelliklerin farklılığına vurgu yapan özel bir film.

Temple Grandin film analizi



       Temple Grandin bir otizmli çocuk olarak dünya ya geliyor. Bebeklikten çocukluğa geçişte; yaşı ilerledikçe, gittikçe agresifleşen, dört yaşına kadar konuşamayan kız, annesinin onun öğrenmesi için gösterdiği büyük çabalara rağmen, tepkisizliğini sürdürür. Ona küçükken otizm teşhisi koyan doktor, artık konuşamayacağını ve akıl hastanesine yatırılması gerektiğini söyler. Annesi ona konuşmayı öğretir ve sonra Lisede Fen Bilimleri öğretmeninin ondaki muhteşem görsel zekayı fark etmesi, onun için bir dönüm noktası olur. Hem öğrenmesi kolaylaşır, hem de kendini ispatlamayı başarır. Böylece kendine güveni artar. Yaz tatilinde gittiği teyzesinin çiftliğinde ineklerle ilgilenmesi, onlara olan merakını artırır. İneklerin aşılanması için yapılan makine sisteminin içinde ineklerin rahatladığını fark edince, kendisi de bu makineyi kullanmaya başlar. Annesinin ısrarıyla başladığı üniversitede, yeni çevresine alışabilmek ve üniversite hayatının kendisine yüklediği stresten kurtulmak için, yatılı kaldığı odada, kendisi için, ineklerde kullanılan benzer bir makine yapar ve kullanmaya başlar. Yeni oda arkadaşı olan görme engelli kızın da bu duruma onaylı kabul etmesi onun sosyalleşmesini ve hayata daha sıkı sarılmasını sağlar. Derslerindeki başarısı artar. Mezun olurken yaptığı konuşmada, makinem olmasa bugünlere gelemezdim, der. Üniversite sonrası yüksek lisans yapar. Çiftliklerdeki birçok kusuru fark eder. Sığırların kesim aşamaları ile ilgili birçok yeni taktik geliştirir. Dergilerde makaleleri yayınlanır. Sığırların ilaçlanması için bulduğu yöntem çok beğenilir.
Temple Grandin Amerikalı hayvan bilimi uzmanı ve Colorado Devlet Üniversitesi'nde profesör, yazar, otizm aktivisti ve hayvancılık sektöründe hayvan davranışları alanında danışman. Her çocuğun farklı yetenekleri ve öğrenme derecesi farklı bu yüzden karşılaştırma yapmanın yanlış olduğunu gördük bu filmde.
“Eksik değilim farklıyım”.








Her çocuk özeldir

Filmdeki 6 yaşındaki İşan öğrenme güçlülüğü olan bir çocuktur.

Bilişim teknolojisi günlük insan yaşamının bütünleşik bir parçasıdır. Bilgi önemli bir   işletme ve insan kaynağı olarak kabul edilirken, b...